Kaap Moord - Peter van BeekDe dit voorjaar verschenen nieuwe Texelse thriller Kaap Moord kreeg twee sterren in de altijd kritische thrillergids van Vrij Nederland. Toch was er ook lof en wordt er een vergelijking gemaakt met de Milenniumreeks: “Lone is ook biseksueel, heeft een tongpiercing en een liefde voor aparte kleren. En ze is stoer. De plot van Kaap Moord is niet verkeerd, de stijl erg zakelijk en bij een volgend deel van de Texelse thrillers lezen we graag wat minder clichés.”

Net als de vier eerder verschenen Texelse Thrillers (Drift, Moordeiland,  Zondvloed en Slagzee) speelt ook Kaap Moord zich af op het Waddeneiland. Precies 75 jaar na de Georgische Opstand wordt de Duitse oud-generaal Helmut Baumgarten op Texel vermoord. Rechercheur Lone Telander krijgt ook nog te maken met de geheimzinnige verdwijning van de jonge vrouw Kim Huizinga, die na een gestrand huwelijk met een Nederlandse veteraan getrouwd is met een Georgiër. Samen met Kriminalinspektorin Sigrid Leinweber moet Telander deze ingewikkelde zaken zien op te lossen terwijl de binnen- en buitenlandse pers massaal op de moordaffaire duikt. Het onderzoek verplaatst zich steeds meer richting het noordelijkste puntje van het eiland waar in het voorjaar van 1945 de laatste opstandige Georgiërs standhielden tegen de Duitsers.

De winkelprijs van Slagzee is € 15,45. Slagzee is verkrijgbaar in de boekhandel, maar ook net als de eerder verschenen Texelse thrillers rechtstreeks te bestellen in onze webwinkel (zonder portokosten!).